JUARA UMUM FESTIVAL KETHOPRAK ANTAR KABUPATEN KOTA SE-DIY

Cak Fendy 18 Oktober 2021 08:47:58 WIB

CEMETHI

Mendhung kang angendanu ing praja Saloka Bumi, kaya ora bisa den silakke. Para kawula kang esuk nandhang lara sore tekeng pati semono uga kosokbaline. Nayakaning praja kabeh wus mbudidaya murih pagebluk enggal sirna.Rasa temlawung kebak ing pengangen kapan memala enggal sirna, Cemethi uga kang aran pecut ya minangka pamecut dhiri mberat sakabehing memala, nggugah ati lan jiwaning pamomong nadyan abot tetimbangane, kudu milih antarane katresnan lan pangorbanan.
Bebrayan kang wus kebak ing kabagyan kudu dipisahake dening oncating nyawa,nadyan di pepalangana tresna kudu dikalahke dening rasa kamanungsan, ngorbanake dhiri minangka wadale sukerta . korban dhiri kanggo kawula, katimbang tumbal kawula sa negara kanggo kamukten dhiri. iku pratandha pangorbanane satriya tama.

Itulah penggalan sinopsis kethoprakdalam festival kethoprak antar kabupaten kota se DIY.

Dan tahun ini Kabupaten Bantul meraih juara umum,yang sebelumnya Bantul juga menjadi juara umum dalam Festival sendratari tingkat Provinsi DIY. Selamat dan sukses tim kontingen kabupaten Bantul, semoga seni Budaya di wilayah Kabupaten Bantul semakin jaya.

Komentar atas JUARA UMUM FESTIVAL KETHOPRAK ANTAR KABUPATEN KOTA SE-DIY